شعر "دماوندیه" رو که حتما خوندید؟؟؟
داشتم با خودم میگفتم که اگر ملک الشعرای بهار زنده بود و میخواست مثل ما کنکور بده ، شاید تحت تاثیر این اتفاقات قرار میگرفت و به جای "دماوندیه" ، "کنکوریه" میسرود..
گفتم حالا که استاد بهار اینجا نیست...من که هستم..
بر این شدم تا شعری بسرایم و نام آن را "کنکوریه" بنهم.!
البته بنده در همینجا اعلام میکنم که هیچ قصد خاصی از سراییدن این اثر نداشته و ندارم و فقط از باب مزاح و درد دلی با اهل کنکور این اثر فخیم را سراییدم... و از آنجایی که این اثر از لحاظ ادبی فوق سنگین است و فقط شعرای سنگین وزن( و شاید هم وزنه برداران و کشتی گیران 120+ کیلوگرم به دلیل سنگین وزن بودنشان) میتوانند آن را به خوبی درک کنند، خود شاعر توضیحاتی در باب طرز صحیح خواندن و درک بهتر این اثر و همچنین آرایه های ادبی به کار رفته و واژگان نه چندان عجیب و غریب، در پایین هر بیت ارائه نموده است. که توصیه میشود کم لطفی ننموده و همه آنها را بخوانید.
البته شاعر متذکر میشود که به دلیل سنگین بودن شعر، شما نیز با دنده سنگین و آهسته شعر را بخوانید تا وزن شعر جور دربیاد
همچنین میتوانید نظرات،انتقادات و پیشنهاد های خود را از طریق پل ارتباطیمان ( با کلیک بر روی لینک "نظردهید" در پایین همین پل ارتباطی به روی شما گشوده میشود.) یا از طریق سامانه پیام کوتاه********** برای ما ارسال کنید.(به دلیل مسائل فوق امنیتی از دادن شماره معذوریم.)
"کنکوریه"ای رفیق راه من تا کنکور
بشنو زمن تو یه کمی پند
توضیح:میگه ...( شعر از این واضح تر!!! توضیح میخواید چیکار.)
من آتش دل نهفته دارم
سوزم به جان، به جانت سوگند
توضیح:به توضیح بیت قبل مراجعه کنید.
خامش ننشینم و بگویم
این شعر که ناقص است هرچند
توضیح:ندارد.
الحال بشین و بین چه گویم
این سد نهان که گشته ارجمند
توضیح: "الحال" معادل "الآن" است. وجود "سد نهان" و "ارجمند" نشان دهنده طنز بیت است و این دو کلمه در معنای معکوس خود به کار رفته اند.
تو مشت بزرگ طراحی
هرگاه به فک ما همی چند
توضیح:میگه این کنکور مثل مشتی میمونه از طرف طراح که گاه گاهی به فک ما میخوره.دراینجا مرجع "تو" کنکور است.این نکته را بخاطر بسپارید.احتمال داره سال بعد توی کنکور بیاد.
نی نی، ز فک ما تو برگرد
بنواز به دلبند ضربتی چند
توضیح:این بیت دارای طنز است و منظور از "دلبند" همان طراح کنکور ماست.در خواندن "بنواز" روی "ن" ساکن بذارید بعد بخونید.
تا وارهیم از دم تسورات
وین کنکور سخت دیو مانند
توضیح: " تسورات" جمع مکسر "تست" است که با توجه به قوه تخیل شاعر ابداع شده است(لطفا به قوه تخیل شاعر توهین نکنید و همچنین این کلمه را با "تسو" شخصیت چشم بادامی سریال "جومونگ" اشتباه نگیرید.)
چون گشت سرم ز تست افزون
خوانم همی یکی دماوند
توضیح:"نهاوند" یکی از نغمه های صوت و لحن قرائت قرآن است.
با گزینه2 بسته پیمان
با قلمچی کرده است پیوند
توضیح: شاعر هیچ منظور(تبلیغاتی یا غیر تبلیغاتی) از به کار بردن نام این موسسات ندارد و هرگونه فعالیت پشت پرده و دریافت مبلغ نقدی یا قسطی را از این موسسات به شدت تکذیب میکند.
تا ننشینی تو به پشتش
در نیابی که چه گفتند
توضیح: شاعر میگه تا کسی پشت کنکوری نشه(پشت کنکور نشینه)، نمیفهمه آنها(پشت کنکوری های قبلی)چی میگفتن.در اینجا به دلیل واژگان " نشستن" و "پشت" آرایه "استعاره مکنیه(مخفی)" به کار رفته و شاعر کنکور را به اسبی سرکش تشبیه میکنه که تا کسی پشتش نشینه نمیفهمه شاعر چی میگفته.
دست برندارد از سر ما
تا نگــُستد بندِ ما ز بند بند
توضیح: زحمت بکشید روی آخر دو تا "بند" آخر مصرع ساکن بذارید و بعد بخونید. شاعر میگه این کنکور تا بند بند وجود ما رو از هم گسسته نکنه ، از سر ما دست بر نمیداره.همچنین ایهام به درس "راضیات گسسته" هم داره.(شاعر گمان میکنه "نگستد" هم واژه ای تخیلی بوده.)
اکنون که من این درد کشیدم
محکم بکنم به کفش خود بند
توضیح: "محکم کردن بند کفش" کنایه از "آماده شدن برای کنکور است"!
** ** ** ** **
تا من کل این کنکور نخوابم
گیرم بسی همچین برآیند
توضیح: واژه "کل" مشتق شده از واژه "کل کل کردن".این واژه برای همه شما عزیزان آشناست.همچنین "برآیند" مجاز از درس خواندن بسیار است.("برآیند گیری" یک مبحث کاربردی در درس فیزیک است.)
** ** ** ** **
هستند بسیار ز داوطلب ها
که با نگاه،از همدیگه پرسند
توضیح: میگه بسیاری از داوطلب ها هستن که با نگاه از هم میپرسند... (این بیت با بیت بعدی موقوف المعانی است)
** ** ** **
این چیست در این سوال نکته
این چیست در این سوال پرفند
توضیح: "پرفند" به معنای "حیله و مکر" است.
** ** ** ** **
تا درد سوال فرو نشیند
یک نکته تستی، بر آن ضماد کردند
توضیح:میگه برای اینکه درد و رنج پاسخ دادن به این سوال فرو کش کنه ، یک راه حل تستی برای آن کشف کردند که بسی چاره ساز است.
** ** ** **
چون درد سوال فرو بنشست
یک نکته دگر سوار کردند
توضیح: "چون" به معنای "وقتی که". میگه تا درد ناشی از یک سوال که به داوطلب وارد میشه فروکش نکرده ، با سوالی مواجه میشه که حاوی یک نکته مرموزه دیگری است.
** ** ** **
بگو تا کی تو میخواهی بخوانی
این سخن،شیرین چو کله قند
توضیح: "کله قند" توده ای شبیه به کوه و قله کوه که از ساکاروز(قند) به فرمول شیمیایی...تشکیل شده است.همچنین وجود این کلمه تضمنی است به درس شیمی.شاید تخلص شاعر هم باشد.!
** ** ** **
«یا رب،کرمی،لطفی،نگاهی»
چه نذر و نیازها که کردند
توضیح: «یا رب،کرمی،لطفی،نگاهی» به این دلیل در داخل گیومه آورده شده که جمله معترضه می باشد و از قول پشت کنکوری های عزیز و همچنین دیگر دانش آموزان و دانشجویان و دانش پژوهان محترم در ایام شب امتحان یا صبح روزهای کارنامه گیری است....شاعر به نظرش میاد این بیت یه جورایی با بیت بعدی موقوف المعانی است،شاید هم نباشد،به ذوق ادبی خواننده بستگی دارد.
** ** ** **
تا قبول شوند به ناکجاباد
کو مدرک خواهند ، علم نخواهند
توضیح: "کو" مخفف "که او" است(و اگه میخواهید گیر بدید که "او" مفرد است و"خواهند" جمع، باید بگم این نیز به اقتضای وزن شعر به اینگونه نوشته شده.) میگه اونایی که دنبال مدرک میگردن،میخوان به هر ناکجا آبادی قبول بشن که فقط اسم دانشگاه رو یدک کنه،حالا هر درّه تپه ای میخواد باشه.("درّه تپه" واژه ای است عامیانه و در معادل آن "ناکجا آباد" و "جهنم درّه" هم به کار میرود.)
إن شاء، شویم قبول به تهران
آنگه رویم پیکنیک به دربند
توضیح: "إن شاء" مخفف "إن شاءالله" است.شاعر میگه اإن شاءالله برای دانشگاه، قبول بشیم تهران و اون وقت برای پیکنیک میرم "دربند"("دربند" مکانی است بسیار با صفا،هرچند فرصت نشده بروم، گذاشتم وقتی قبول میشیم تهران با هم بریم، اینطوری صفایش هم بیشتر است.)
دوستان این مطلب از وبلاگ وقت چرون لوکس بلاگ کپی بردار شده vaghtcheroon.logblog.com
نظرات شما عزیزان: